Groep 3/4

Groep 3/4 bestaat uit 26 lieve, gezellige, enthousiaste, leergierige en hardwerkende kinderen.
Er zitten 10 kinderen in groep 3 en 16 kinderen in groep 4. Juf Marieke (ma-di-wo) en juf Chantal (do-vrij) zijn de juffen van deze kanjers.

De kinderen van groep 3 beginnen iedere morgen met een inloop. De inloop bestaat uit allerlei keuze-activiteiten (planbord) waarbij de kinderen (samen) op een spelenderwijze manier leren. De activiteiten sluiten aan bij een thema dat op dat moment centraal staat. Vanwege de luxe van een ‘extra lokaal’, kunnen zowel de leerkrachten van groep 3 en 3/4 als de kinderen zich binnen het thema helemaal uitleven. Naast spelend leren wordt de inloop ook 3 keer per week gebruikt om kinderen, die dat nodig hebben, extra leesondersteuning te bieden. Dit gebeurt onder (bege)leiding van onderwijsassistent Manuela.
Groep 4 start de dag direct met de instructie van het vakgebied taal. Tijdens de instructie, na ongeveer 20 minuten komt groep 3 terug naar de klas en gaan ze zelfstandig Veilig & Vlot lezen. Dit biedt de juf de mogelijkheid om de instructie van groep 4 op een fijne en rustige manier af te maken. Zelfstandigheid en rekening houden met… zijn belangrijke vaardigheden binnen onze combinatiegroep! Dit kunnen we al goed!
Als de kinderen van groep 4 aan de verwerking zijn begonnen, gaat de aandacht van de juf specifiek uit naar de kinderen van groep 3. Groep 3 begint iedere dag met het vak lezen-taal. We leren woorden schrijven, woorden lezen en leren om te begrijpen wat we lezen (begrijpend lezen).
Naast taal- en lezen besteden we in groep 3 en 4 veel tijd aan rekenen, schrijven, spelling en verkeer, waarbij beide groepen natuurlijk hun eigen leerstof hebben. In groep 3 ligt het accent met rekenen bijvoorbeeld op het automatiseren t/m 10 en de verliefde harten (getallen die samen 10 zijn). In groep 4 oefenen we sommen optellen en aftrekken, waarbij we over het tiental gaan en moeten de tafels 1 t/m 6, 8 en 10 beheerst worden.
Ook werken we dagelijks aan onze weektaak met als doel onze zelfstandigheid te vergroten, maar ook om ons verantwoordelijkheidsgevoel en de vaardigheden van samenwerking verder te ontwikkelen.
Ondanks het aparte onderwijsprogramma van beide groepen is er genoeg ruimte over om gezellige dingen met de hele groep samen te doen. Iedere week laten we onze creativiteit zien tijdens ‘crea’, spelen en lezen we samen, maken we muziek, gymmen we 2 keer en werken we aan een vreedzame school.
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl