Groep 5/6

In deze groep werkt 1 leerkracht, Juf Charde.

Wij zijn de combigroep 5/6, waarin 15 leerlingen in groep 5 zitten en 8 leerlingen in groep 6. Het is een gezellige, hardwerkende groep die heel goed rekening met elkaar houd. Ook dit schooljaar gaan we weer rekenen, taal en spellen. Wat voor de leerlingen in groep 5 nieuw is, is dat ze nu voor het eerst te maken krijgen met vakken als, natuur, aardrijkskunde en geschiedenis. Nieuw in groep 6 is werkwoordspelling (tweede helft van het schooljaar) en topografie.
De lesstof van groep 5 is vooral gericht op het verder automatiseren van + en - sommen, tafels, kennismaking met meten/ gewicht/ geld en redactiesommen. Bij taal zijn we bezig met woordsoorten, het alfabet, stellen en het uitbreiden van de woordenschat. Tot slot leren de leerlingen in groep 5 nieuwe spellingafspraken, maar worden vooral de oude spellingafspraken herhaald en toegepast.
De lesstof van groep 6 is vooral gericht op het verder automatiseren met + en - sommen met grote getallen, tafels boven de 10, verder werken met meten, gewicht en geld en redactiesommen. Bij taal zijn we bezig met woordsoorten, woordenschat, stellen en werkwoordspelling. Tot slot leren de leerlingen in groep 6 nieuwe spellingafspraken, maar worden ook hier de oude spellingafspraken herhaald in wat moeilijkere woorden.
Elke leerlingen werkt (waar mogelijk) op eigen niveau. Vooral de weektaak is erg leerlinggericht. De weektaken zijn gedifferentieerd in hoeveelheid en niveau. Als de leerlingen helemaal klaar zijn met hun weektaak, mogen ze verder werken aan de 'klaaropdrachten'. Dit zijn leuke verschillende opdrachten gericht op verschillende vakgebieden waaronder ook tekenen. 1 keer per week hebben wij een crea moment (vrijdag). In een vorm van een circuit gaan kinderen creatief bezig. Denk hierbij aan: handwerk, koken, tekenen, handvaardigheid, muziek. Naast creatief met onze handen, gaan we ook sporten. Goed voor het hele lichaam. Gymmen doen wij elke dinsdag (toestelles) en donderdag (spelles).
Deze leerlingen zijn stuk voor stuk toppers, maken gebruik van hun kwaliteiten en helpen elkaar waar nodig.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl