Groep 1/2 C

In groep 1/2 C werken 2 juffen: juf Astrid en juf Sarah. Juf Astrid werkt maandag, dinsdag en woensdag in de groep en juf Sarah op donderdag en vrijdag.

Onze dag begint met een inloop waarbij we kiezen met behulp van een kiesbord. Leerlingen kiezen de dag ervoor welke activiteit ze de volgende ochtend willen doen. De leerkracht gebruikt deze tijd vaak om met een 'klein groepje kinderen' aan het werk te gaan.

Na het ‘kiesbord’ bespreken we altijd even kort de volgorde van de dagritmekaarten, zodat we allemaal weten hoe de dag gaat verlopen.

We werken themagericht in de groepen 1/2, een thema duurt ongeveer 3 á 4 weken.
De mooie, ruime hal gebruiken we gezamenlijk en wordt gedurende de dag door alle groepen 1/2 gebruikt. In de hal bevindt zich ook een themahoek, die per thema wisselend ingericht wordt. Ook de werkjes proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij het thema waar we op dat moment aan werken.

We werken met de methode 'De Vreedzame School'. Samen met de handpoppen 'aap' en 'tijger' leren de leerlingen allerlei zaken omtrent gevoelens, groepsvorming, conflictsituaties, verantwoordelijkheden en diversiteit.

Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor bewegen. Per dag hebben wij 2 momenten waarop we naar buiten gaan en/of gymmen in onze speelzaal.

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl