Groep 7

In groep 7 werken juf Janneke en juf Heleen.

Wij hebben aan het begin van het schooljaar met elkaar afgesproken hoe wij met elkaar omgaan. Een aantal voorbeelden zijn: 

-Wij respecteren elkaar
-Wij mogen fouten maken
-Wij houden rekening met elkaar
-Wij pesten niet!
-Wij luisteren naar elkaar
-Wij werken samen

Daarnaast vinden we het heel belangrijk om de kinderen te leren dat zij zelfverantwoordelijk zijn voor hun eigen handelen en de consequenties die daarbij horen.

Wij werken dit schooljaar hard aan alle nieuwe lesstof die in groep 7 wordt aangeboden. Dit zijn vaak onderwerpen die verder gaan op de basis van het vorige schooljaar. Soms vinden wij dit best lastig, maar doordat iedereen op zijn eigen niveau, werkt zijn we er allemaal mee bezig. Wij accepteren heel goed van elkaar dat iedereen een eigen niveau heeft en daar helpen we elkaar ook bij. 

Groep 7 houdt van gezelligheid, we spelen dan ook graag groepsspelen met elkaar. Deze momenten kunnen wij verdienen door met elkaar te zorgen voor een fijne werksfeer in de groep. Als dit goed gaat verdienen wij een “diamantje”. Als er 10 diamantjes zijn opgespaard mogen we iets kiezen om met zijn allen te doen, bijvoorbeeld een groepsspel, een Kahoot (digitale quiz), extra buitenspelen of een vrije gymles.

Om alvast te oefenen hebben de leerlingen van groep 7 allemaal een agenda gekregen. In deze agenda schrijven wij samen de belangrijke data op de juiste plek. Daarnaast maken de leerlingen ook 2x per week huiswerk. De agenda gaat dagelijks mee naar huis, zodat ouders de leerlingen ook kunnen helpen om te leren omgaan met het plannen en maken van huiswerk.

Halverwege het schooljaar hebben we met elkaar (leerkracht, ouders en leerling) al een keer een eerste gesprekje over het vervolgonderwijs. Dat is best wel spannend! Gelukkig duurt het nog wel een tijd voordat de leerlingen echt van school gaan!

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT